НОВИНИ

Слънце и мъгли и днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 04.11.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат от 7° до 12°, максималните – между 12° и 23°.

Ще преобладава слънчево време, но в часовете преди обяд на много места в страната ще има мъгли. Предупреждение от първа степен, код жълто, за опасно намалена видимост и трайни мъгли е обявено в западните и централните части от Дунавската равнина и Тракийската низина. Ще духа умерен и силен вятър от юг.

По Черноморието ще е предимно слънчево, преди обяд на места с намалена видимост. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб до умерен. Максимални температури ще са 17 - 19°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще бъде ветровито. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Ще бъде слънчево и по-топло, в сравнение с вчера. Максималната температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 6°.

В петък затоплянето ще продължи, но няма да засегне районите с трайни мъгли. В събота и неделя облачността ще се увеличи, но слаби превалявания се очакват само през първия ден, на отделни места в страната. Температурите слабо ще се понижат, но ще се задържат все така над средните за периода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4922 са новите случаи на коронавирус
4922 са новите случаи на коронавирус
РБ Лайпциг свали ПСЖ от върха
РБ Лайпциг свали ПСЖ от върха