НОВИНИ

Схема за корпоративен вот: Задържаха мъж за лихварство и купуване на гласове

bnt avatar logo
от БНТ
21:45, 03.11.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

60-годишен общински служител от Вълчи дол е задържан за лихварство и съмнения за купуване на гласове. От полицията във Варна съобщиха, че мъжът е раздавал пари с голяма лихва на негови подчинени и на социално слаби хора и така е организирал схема за корпоративен вот. Полицията все още изяснява за коя партия е работил.

Задържаният мъж е ръководител на общинското предприятие "Благоустрояване и комунално стопанство" в община Вълчи дол. Около обяд той беше изведен с белезници от работното му място. Разследващите са претърсили дома, офиса и двата му автомобила.

"По време на претърсванията са намерени тефтер с имена на длъжници, записи от заповеди, множество пълномощни на длъжници, които са упълномощавали лицето да се разпорежда с имущество, лаптоп, копие от лични карти, предварителни договори, златни накити", обясни старши комисар Атанас Михов, директор на Областната дирекция на полицията във Варна.

Мъжът давал заеми на свои служители срещу голяма годишна лихва, която достигала 60%. Така държал в зависимост длъжниците.

"Едновременно с това се проверяват и сигнали въпросното лице да е оказвало давление на своите длъжници, които са и негови подчинени да гласуват за определена партия", каза директорът на полицията във Варна.

Общинският служител във Вълчи дол е задържан за 24 часа. Предстои прокуратурата да му повдигне обвинение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спорът за попечителство над едно дете може да скара Италия и Израел
Спорът за попечителство над едно дете може да скара Италия и Израел
Бензема извиси Реал Мадрид над кота 1000 в Шампионската лига
Бензема извиси Реал Мадрид над кота 1000 в Шампионската лига