НОВИНИ

Слънце, но и облаци и мъгли в сряда

Снимка: Архив/БТА
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 20.12.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са между минус 2° и 4°, в София - около минус 2°, а максималните - между 8° и 13°, в София - около 8°.

Сутринта в низините и котловините видимостта ще бъде намалена от мъгли, които на много места ще се задържат и в часовете преди обяд. В останалата част от страната денят ще започне със слънчево време. След обяд от запад облачността ще се увеличава, но ще бъде почти без валежи. На изток ще остане предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от юг-югозапад.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са от 9° до 12°. Температурата на морската вода е 9 - 10°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличава, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

В четвъртък със силен вятър от северозапад ще нахлуе по-студен въздух и дневните температури ще се понижат с 3 - 5 градуса. Облачността ще е по-често значителна, без валежи.

В петък вятърът временно ще се ориентира от запад-югозапад. На места, главно в Западна България, ще превали дъжд, към вечерта в Предбалкана и високите котловинни полета - дъжд и сняг.

В събота ще остане ветровито, а вятърът отново ще бъде северозападен, умерен и силен. На места ще има превалявания, от дъжд или дъжд и сняг.

В неделя ще остане ветровито, но вероятността за валежи е много малка. Ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На второ четене: Депутатите ще гледат държавния бюджет за 2024 година
На второ четене: Депутатите ще гледат държавния бюджет за 2024 година
Драма с дузпи класира Челси за полуфиналите в турнира за Купата на лигата на Англия
Драма с дузпи класира Челси за полуфиналите в турнира за Купата на лигата на Англия