НОВИНИ

Слънчева събота: Следобед се затопля, температурите ще достигнат 17 градуса

bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 07.11.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Денят на много места в низините и котловините започна с мъгла или ниска облачност, но предстои видимостта да се подобри и до края на деня времето ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Температурите ще бъдат между 12° и 17°.

Все по-трайни ще стават мъглите в идните дни, и съответно ще задържат температурите по-ниски, като утре в равнинната част от страната и в котловините като цяло през по-голямата част от деня ще е с намалена видимост и там температурите няма да са повече от 9-10°.

В останалата част от страната, обаче есенното слънце ще успява да се показва често и в най-слънчевите райони към следобеда ще е около 17-18°, а в неделното утро ни очакват между 1 и 6 градуса.

Далеч от мъгливото време остават планините, но най-вече по-високите им части. И утре там ще е слънчево и определено топло за сезона.

Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Температурите в курортите ще са от 14 до 17 градуса, на Алеко ще е 11 градуса.

В планинските райони и в останалата част от Балканите ще е слънчево, и там температурите макар и слабо също ще се повишат. В равнинните части ще бъде облачно и мъгливо, там ще остава и по-студено.

Валежите на Пиренеите продължават и утре, главно в западните райони. Ще вали и във Великобритания и Франция. В Централна Европа, Италия и Украйна ще е слънчево, на места в равнините преди обяд ще има мъгла.

Мъглата е акцент и в прогнозата за времето у нас и през следващите дни,особено за равнинната част от страната, докато в планинските райони ще остане слънчево и топло за ноември. Вятърът ще е слаб от изток-североизток.

В дните след сряда ще е по-често облачно, не са изключени и слаби валежи. Дневните температури бавно ще се понижават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клоп: Гостуването на Сити е най-тежкият мач в света на футбола
Клоп: Гостуването на Сити е най-тежкият мач в света на футбола
Фелдшер на 78 години продължава да се грижи за пациенти от община Симитли
Фелдшер на 78 години продължава да се грижи за пациенти от община Симитли