НОВИНИ

Слънчево и горещо в събота, валежи и захлаждане в неделя

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:27, 15.07.2022
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Днес в почти цялата страна ще бъде горещо, с максимални температури между 31 и 36 градуса, в София - около 30°, на морския бряг - от 26° до 28°. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но ще бъде почти без валежи.

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо, а утре ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, в източните райони - от юг-югоизток.

Ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност след обяд над Северна България, където на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще бъде още по-горещо от днес, с максимални температури между 32 и 37 градуса.

Слънчево ще бъде и на морския бряг, с незначителна облачност в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 28 до 31°, температурата на морската вода е 23 - 25°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Остават благоприятни условията за туризъм и разходка в планините и утре - ще бъде предимно слънчево и само на отделни места в следобедните часове ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър, който вечерта ще се усили. Температурите ще продължат да се повишават и максималните в курортите ще са от 23° на Алеко до 31° в Банско.

Обширна област от високо атмосферно налягане ще продължи да определя слънчевото време в по-голямата част от Европа, включително и на Балканите, а в южните части от континента ще бъде и горещо. Съществено по-хладно и с валежи ще бъде на Скандинавския полуостров.

И у нас в неделя се очаква захлаждане, както и валежи, на места придружени от гръмотевици, с по-голяма вероятност в Югозападна България и в отделни източни райони.

Превалявания ще има и в понеделник, но само на изолирани места и главно в Южна България. Във вторник и сряда ще бъде слънчево, а температурите отново ще тръгнат нагоре.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват Георги Семерджиев и за кражба на гориво, заредил без да плати
Разследват Георги Семерджиев и за кражба на гориво, заредил без да плати
Визов проблем се разрази на Световното първенство по лека атлетика в САЩ
Визов проблем се разрази на Световното първенство по лека атлетика в САЩ