НОВИНИ

Слънчево и горещо време с температури между 33° и 38°

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 19.06.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево и горещо ще е времето днес с максимални температури между 33° и 38°, малко по-ниски по Черноморието, в София – около 33°. Ще е почти тихо, в Източна България със слаб вятър от изток-югоизток.

През нощта ще бъде ясно и тихо. Минималните температури ще са между 17 и 22 градуса, в София - 17. Утре отново ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Ще се задържи горещо с максимални температури по-високи от днешните - между 34° и 39°, в София - около 34°, по Черноморието - между 28° и 31°.

И край морския бряг ще е слънчево. След обяд ще духа до умерен североизточен вятър. Температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините също ще бъде слънчево. Вятърът там ще е до умерен, по билата и временно силен от североизток. Максималните температури и там ще се повишат и в курортите ще са между 27 и 31 градуса, на Алеко - 22.

Горещо ще бъде времето и на Балканите, на Апенините, както и над Централна Европа. Над северната половина от Пиренейския полуостров, както и в Западна Европа и алпийския регион, ще има краткотрайни, но интензивни валежи, на места значителни по количество, с гръмотевици и временно усилване на вятъра.

У нас, през следващите дни до края на тази и в началото на следващата седмица времето ще се задържи без промяна - все така слънчево и горещо. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, а максималните температури ще бъдат между 33° и 38°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С протест започна делото за убийството на 21-годишния Ангел в Пазарджик
С протест започна делото за убийството на 21-годишния Ангел в Пазарджик
Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева ще представят България на Световната купа в Милано
Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева ще представят България на Световната купа в Милано