НОВИНИ

Слънчево и топло време до събота

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 26.09.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчев и топъл ден ни предстои днес, с максимални температури между 26° и 31°, в София - около 27°. Вятърът е слаб от изток, в Източна България - до умерен от югоизток. През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо. Минималните температури ще са между 11° и 18°, в София - 11°. В сутрешните часове на места, главно в Източна България и по Черноморието ще има ниска облачност или мъгла.

Утре отново ще бъде слънчево. Температурите още малко ще се повишат и дневните ще са между 28° и 33°, в София - 29°. Вятърът ще се задържи слаб, в източните райони - до умерен от юг-югоизток.

Слънчево време и по Черноморието. Максималните температури там ще са между 23° и 25°. Температурата на морската вода е 23°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Чудесно време за туризъм и разходки в планините. Ще бъде слънчево, в комбинация със слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Температурите и там ще се повишат и максималните в курортите ще са между 18 и 26 градуса.

И над по-голямата част от Балканите ще бъде слънчево и топло. Временни увеличения на облачността ще има над северозападните райони от полуострова и Адриатическото крайбрежие.

У нас в събота ще остане предимно слънчево, а температурите още малко ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 29° и 34°. В неделя обаче, ще започне промяна на времето. В Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува по-студен въздух, който ще понижи температурите значително. На много места в западната половина от страната, а до вечерта и на изток ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Очакват се локални значителни количества.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина гробарят, обвинен в измама с кремация на покойници
Почина гробарят, обвинен в измама с кремация на покойници
Асен Василев алармира: МРРБ бави парите по общинските проекти
Асен Василев алармира: МРРБ бави парите по общинските проекти