НОВИНИ

Слънчево, на места с валежи и днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 30.05.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 22°.

Отново на много места в страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи и гръмотевици. Очакват се и градушки. Почти без валежи ще бъде в западните и централните райони на Дунавската равнина. Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

По Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 21° до 23°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще бъде предимно значителна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на повече места около и след обяд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 8°.

През последния ден на май и в началото на юни ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ, главно в планинските и западните райони, а в събота в по-голямата част от страната и още преди обяд, ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има и валежи. Остава и с повишена вероятност в отделни райони за интензивни явления, с гръмотевични бури и градушки. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в събота слабо ще се понижат, а в отделни райони в Западна България е възможно да остават и под 20°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите ще изслушат директорите на службите след записа на ПП
Депутатите ще изслушат директорите на службите след записа на ПП
Виктория Томова отпадна още на старта на Ролан Гарос
Виктория Томова отпадна още на старта на Ролан Гарос