НОВИНИ

Слънчево начало на седмицата, остава по-топло от обичайното

bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 03.01.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове ни очаква предимно слънчево време. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Лудогорието - временно силен западен вятър. Максималните температури ще са предимно между 12° и 17°.

Утре рано сутринта на места температурите ще са около нулата, ще има и отрицателни стойности, в София ще е плюс 1°. През деня ще е слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг и времето ще остане топло с максимални температури между 12° и 17°, по морския бряг от 13 до 15°. Вятърът по крайбрежието ще е умерен от запад-северозапад, след обяд ще отслабне и също ще се ориентира от юг.

Слънце и в планините, но там ще остане и ветровито, с умерен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 3 до 7 градуса.

И в останалата част от Балканите ще се задържи топло за сезона. Слаби превалявания ще има в северозападните райони от полуострова.

Облачно и дъждовно ще е времето в по-голямата част от Франция и страните от Централна Европа. На места валежите ще са значителни. Превалявания от дъжд и от сняг ще има на Британските острови, в Прибалтика, Украйна и Беларус.

У нас в сряда в Северна и Източна България ще е предимно слънчево и топло за периода, докато в Югозападна България и западната част на Горнотракийската низина ще има намалена видимост и температурите ще са чувствително по-ниски. До края на седмицата ще бъде облачно. На места ще има и валежи, предимно от дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел ще приема чужденци с имунитет срещу COVID-19 от страни с по-нисък риск
Израел ще приема чужденци с имунитет срещу COVID-19 от страни с по-нисък риск
Почина един от най-добрите български ватерболисти за всички времена - Пламен Бранков
Почина един от най-добрите български ватерболисти за всички времена - Пламен Бранков