НОВИНИ

Слънчево остава времето в следобедните часове

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 23.11.2020
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Днес ще духа слаб до умерен югозападен вятър и ще бъде малко по-топло в сравнение с вчера, с максимални температури от 9° и 14°, в София - около 12°. Предимно слънчево ще остане и в следобедните часове в повечето райони от страната. Облачността от север обаче ще започне да се увеличава.

През нощта ще бъде почти тихо, с разкъсана облачност. Утре минималните температури ще бъдат малко по-високи от тази сутрин, почти в цялата страна ще са около и над нулата. В София - след минус 4° днес, утре се очаква да бъде 0 градуса.

Дневните температури обаче слабо ще се понижат и максималните следобед ще са между 7° и 12°, в София - около 9°. След обяд облачността от север ще намалява до слънчево време. Ще се появи слаб, в източната половина от страната умерен североизточен вятър.

В планините ще е с разкъсана средна и висока облачност, която от север също бързо ще намалее до слънчево. И там температурите слабо ще се понижат - максималните по най-високите върхове ще са около минус 3°-4°. В курортите - от 5° в Боровец и Пампорово до 9-10° в Банско и Добринище, на Алеко - около 1° над нулата. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще бъде умерен.

В повечето райони от Западна и в Централна Европа ще бъде слънчево, на места в низините със сутрешни мъгли. Над Източна Европа ще бъде облачно, със слаби превалявания от дъжд в прибалтийските страни. В Европейска Русия ще вали дъжд и сняг.

На Балканите ще има разкъсана средна и висока облачност, но валежи там не се очакват.

В близките дни у нас в планинските райони ще преобладава слънчево време, там предстои и затопляне. В равнинната част от страната сутрин на много места ще бъде мъгливо, но в средата на седмицата през деня в повечето райони видимостта ще се подобрява, облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево. По-трайни ще бъдат мъглите към петък-събота по поречието на Дунав и в западната и централната част на Дунавската равнина. Дневните температури там ще остават по-ниски, от 3° до 6°, в останалата част от страната ще достигат 10°-14°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цвети Пиронкова остава първа ракета на България
Цвети Пиронкова остава първа ракета на България
Александър Джоржев донесе второ злато за България от ЕП по таекуондо в Хърватия
Александър Джоржев донесе второ злато за България от ЕП по таекуондо в Хърватия