НОВИНИ

Топъл обяд за медиците на първа линия

bnt avatar logo
от БНТ
12:24, 23.11.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Топъл обяд за спешните медици у нас. Инициативата е израз на благодарност към лекарите, медицинските сестри, санитарите и шофьорите на линейки, които са на първа линия в борбата с коронавируса.

Доброволци и дарители ще осигурят топъл обяд за всички медици, които са на работа днес в Центъра за спешна помощ - София.

Идеята на кампанията "Хапка надежда" е да вдъхне сили и кураж на медиците, които вече са на предела на силите си.

Кремена Кунева - организатор: Посланието на тази кампания е, че ние трябва един на друг да си даваме надежда, че цялото това нещо ще приключи и е важно те да знаят, че не са сами - медиците, сестрите, санитарите, шофьорите на линейки, оперативен и административен персонал, който стои зад цялата тази координация. Те не са сами. Вярваме, че в моментите на криза хората като цяло по-лесно се обединяват и съпричастността е по-силно изразена. Проблемът е, че когато тези кризи свършат, ние не трябва да забравяме какво са направили тези хора.

Само за седмица са били раздадени около 1600 обяда в над 12 болници у нас.

Топъл обяд за медиците на първа линия приготвиха и учениците в Смолян. От днес ежедневно 45 порции топъл обяд ще пристигат в болницата в града. Те са за лекарите, сестрите и персонала, обслужващ болните с коронавирус.

Приготвят ги учениците от Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство, които приемат радушно идеята на областния управител Недялко Славов.

Продуктите се осигуряват от дарения. Обядът е здравословен и включва супа, основно ястие и десерт.

Така изразяваме нашата подкрепа за медиците на първа линия, които нямат време да се хранят, камо ли да излязат на обяд, каза директорката на училището Антония Караджова.

Репортери: Цанка Николова, Величка Петкова

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контрольори в градския транспорт във Варна излязоха на протест
Контрольори в градския транспорт във Варна излязоха на протест
Къде и как ще се учи от днес?
Къде и как ще се учи от днес?