НОВИНИ

Слънчево, с превалявания в празничния 6 септември

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
13:11, 05.09.2024
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

И в следобедните часове в по-голямата част от страната ще остане слънчево с вероятност за следобедни превалявания и гръмотевици главно в планинските райони.

Максималните температури ще бъдат от 29° до 35°, в София около 30°, на морския бряг между 27° и 29°. В Североизточна България и по Черноморието ще духа умерен вятър с посока от север-северозапад.

Ветровито ще остане и през нощта, а до полунощ на отделни места в Западна България ще има превалявания. В сутрешните часове, в отделни райони, главно в Североизточна България, видимостта временно ще е намалена, а по северното крайбрежие са възможни и превалявания.

Минималните температури утре ще бъдат между 14 и 19 градуса, в София 16, а максималните от 27° до 34°, в София около 29°, на морския бряг между 27° и 29°. В празничния петък, 6 септември, ще преобладава слънчево време, със следобедни валежи и гръмотевици главно в югозападната половина от страната. Ще има условия и за градушки. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Повишена, но в границите на допустимите норми, ще остане концентрацията на фини прахови частици в почти цялата страна и днес, с изключение на югозападните райони, но през следващото денонощие се очаква съдържанието им в приземната атмосфера съществено да намалее.

Ще намалява и пожароопасността в страната. Най-много райони с екстремално висок риск, при който възникналите пожари са трудни за овладяване, ще има в петък в Дунавската равнина.

И в планините в следобедните часове, главно в масивите от западната половина от страната, утре ще има валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, по високите части от северозапад.

През почивните дни температурите ще продължат да се понижават. Ще бъде слънчево, но ще има и райони с валежи, на повече места в събота.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП и ДАНС започват проверка на буферните паркинги по границите
НАП и ДАНС започват проверка на буферните паркинги по границите