НОВИНИ

Слънчево следобед: Максимални температури между 12 и 17 градуса

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 14.11.2022
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Днес денят в много райони от страната започна със силно намалена видимост, а на места и с температури под нулата, включително и в София. Съществено по-топло беше традиционно на морския бряг с температури до около 9 - 10 градуса.

В близките часове видимостта почти навсякъде ще се подобри и в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, със слаб вятър и максимални температури между 12° и 17°. В София днес следобед ще бъде около 12 градуса.

През нощта и сутринта отново на много места в страната ще се образуват мъгли и ниска облачност, а в отделни райони от тях дори ще преръмява. Минималните температури утре ще са между 1 и 6 градуса, на места - градус – два под нулата.

В часовете около обяд облачността ще намалее, в много райони до слънчево време. Максималните температури ще са в широки граници - от около 10° в местата с по-трайна мъгла до 18° в останалите райони.

И по Черноморието денят ще започне с облаци и слаби ръмежи. Около обяд обаче облачността и там ще се разкъса. Ще духа слаб вятър от север-североизток.

Предимно слънчево ще е и времето в планините. В по-ниските части в сутрешните часове също ще има мъгла. Ще духа слаб, след обяд умерен вятър от запад-югозапад. В курортите се очакват максимални температури между 12 и 14 градуса, на Алеко – около 6 градуса.

В централните и източните части на Европа, включително и на Балканите, утре ще преобладава слънчево време, в много райони със сутрешни мъгли, на места трайни. Проливни валежи от дъжд ще има в Западна Европа, а след обяд дъжд ще завали и в Северна Италия.

Превалявания от дъжд ще има и у нас, в сряда, главно в североизточните и планинските райони, но температурите слабо и временно ще се повишат. През следващите дни ще бъде ветровито, на места с валежи. Минималните температури ще продължат да се повишават, но максималните отново ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байдън и Си Дзинпин се срещнаха в Бали
Байдън и Си Дзинпин се срещнаха в Бали
Проверяват опасните шахти в Пловдив след като мъж стоя 11 часа заклещен в тръба (ВИДЕО)
Проверяват опасните шахти в Пловдив след като мъж стоя 11 часа заклещен в тръба (ВИДЕО)