Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Съпругата на пропадналия в шахта в Пловдив: Всичко го боли, не си чувства краката

от БНТ
11:34, 14.11.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Регионални
Слушай новината

В Пловдив започва проверка за безопасността на уличните шахти. Поводът е злополуката, при която мъж пропадна в тръба и остана в нея 11 часа. Пострадалият все още е в шок и отказва да говори за случая. Екипи от общината и ВиК започват огледи на опасните места.

Теренът, на който е монтирана отводнителната тръба е общински, но към момента не е ясно кой има ангажимента да поддържа тези съоръжения в изправност и обезопасени с решетки или капаци - дали това е ВиК или общината.

Съпругата на Николай Иванов е притеснена за състоянието му след прекараните 11 часа в тръбата.

"Съпругът ми не се чувства днес по-добре, напротив казва, че всичко го боли, не си чувства краката от коленете надолу. Да не говорим психически - бил си в ковчег 10 часа. Колкото и въпроси да му задам, отговаря с една дума - не му се говори", сподели Антоанета Маданска.

"Абсолютно никакво обезопасяване - обезопасяват гражданите с гуми, с пръчки, с каквото намерят за добре", разказва Звезделина Кирякова, която живее в квартала.

Изяснява се чия собственост е тръбата, в която заседна мъж в Пловдив

Започват проверки на опасните дъждоприемни шахти в квартал Коматево в Пловдив. Има близо 20 000 такива съоръжения в града. Тази в която е пропаднал Николай Иванов е с дълбочина от близо 6 метра. Хората от квартала искат спешни мерки, за да не се стига до други опасни случаи занапред.

Заради щастливата развръзка съпругата на пострадалия търси начин да се свърже с жената, подала сигнала, която на практика е спасила живота на мъжа ѝ.

Автор: Димитър Димитров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ЕС налага санкции на Иран заради репресиите срещу протестите
ЕС налага санкции на Иран заради репресиите срещу протестите
Фандъкова: Първият от 29 нови трамвая вече пътува към София
Фандъкова: Първият от 29 нови трамвая вече пътува към София