НОВИНИ

Слънчево следобед, привечер се очакват валежи на места

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 08.11.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

И днес ще остане по-топло от обичайното за ноември с максимални температури между 16° и 23°. В по-голямата част от страната в следобедните часове ще бъде слънчево, но от запад облачността ще започне да се увеличава, а до вечерта в северозападните райони ще завали.

През нощта облачността ще обхване цялата страна и утре ще преобладава облачно време, а на места, главно в Северна и Източна България, ще има и валежи от дъжд. Ще бъде ветровито с максимални температури съществено по-ниски, в сравнение с днес, между 12° и 17°

Облачно и на места дъждовно ще е времето и в планините, като над 2200 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще бъде и много ветровито, ще духа силен вятър от запад-северозапад. Температурите и там ще се понижат и максималните в курортите ще са между 6 и 16 градуса.

Валежи ще има утре не само у нас, но и на Балканите, главно в североизточните райони. Над западната половина ще има повече слънчеви часове, но и там се очаква понижение на температурите.

Валежи, на места интензивни, се очакват и по Средиземноморието, на Скандинавския полуостров, както и в Русия. Температурите в европейските столици ще бъдат в широки граници – от едва 0° в Москва до 23° в Рим.

У нас застудяването ще продължи и в сряда, но облачността ще започне да намалява и през следващите дни ще има повече слънчеви часове, особено в планините и планинските райони. Остават условията за сутрешни мъгли в равнинната част от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световните шампионки по естетическа гимнастика се включиха в благородна кауза
Световните шампионки по естетическа гимнастика се включиха в благородна кауза
ЦСКА без Кайседо и Бисмарк Чарлс за последния мач от кръга
ЦСКА без Кайседо и Бисмарк Чарлс за последния мач от кръга