НОВИНИ

Слънчево време днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 23.03.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между минус 5° и 4°, а максималните - между 10° и 16°.

Още в часовете преди обяд облачността в по-голямата част от страната ще намалее до слънчево време. Ще остане ветровито с умерен, в крайните източни райони - временно силен вятър от север-североизток.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, по-значителна преди обяд над южните райони, но ще е почти без валежи. По-късно през деня облачността и там ще намалява и ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 7° до 11°. Температурата на морската вода е около 5°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността в сутрешните часове над Родопите, Странджа и Сакар, където на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа силен, преди обяд по високите и открити части - временно бурен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра около минус 5°.

През следващите дни максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 15° и 20°. В четвъртък и през почивните дни ще бъде предимно слънчево. В петък над източната половина от страната ще има по-значителни увеличения на облачността, слаби превалявания и там дневните температури ще останат по-ниски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски обвини Русия, че пречи на евакуацията от Мариупол
Зеленски обвини Русия, че пречи на евакуацията от Мариупол
Все още няма засилен мониторинг на водата заради военните действия край Черно море
Все още няма засилен мониторинг на водата заради военните действия край Черно море