НОВИНИ

Вятърът започва да отслабва

bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 22.03.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

И днес беше много ветровито, повече в източната половина от страната и на морския бряг, където поривите на североизточният вятър достигнаха до около 80 - 90 км/ч.

През нощта вятърът временно ще отслабне. В по-голямата част от страната ще бъде облачно, а на отделни места е възможно и слабо да превали. Минималните температури утре ще бъдат между минус 5° и плюс 4°, а максималните - от 10° до 16°. Облачността бързо ще намалее и още преди обяд в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Вятърът отново ще се усили и в крайните източни райони, както и по Черноморието ще бъде силен, с посока от север-североизток. Вълнението на морето и утре ще остане около 4 бала, което съответства на височина на вълните до около 2 метра.

В планините ще бъде много много ветровито, със силен, през първата половина на деня - временно бурен североизточен вятър. По-значителна ще е облачността в сутрешните часове, където на отделни места ще превали слаб сняг. Максималните температури в курортите ще са между минус 4° и минус 1°. Опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните остава висока.

И утре в по-голямата част от Европа ще бъде слънчево. Валежи от дъжд се очакват на Пиринеите, по-значителни в южните райони от полуострова. Слаб дъжд ще превалява в южните части от Балканите.

У нас през следващите дни ще бъде слънчево, а температурите съществено ще се повишат и ще се приближат до типичните за края на март. Слаби превалявания от дъжд не са изключени в петък, в източната половина от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борис Бекер е използвал бизнес сметката си за лични разходи
Борис Бекер е използвал бизнес сметката си за лични разходи
Хебър и Нефтохимик стартираха плейофите с победи
Хебър и Нефтохимик стартираха плейофите с победи