НОВИНИ

Слънчево време днес с превалявания в планинските райони

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 11.05.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, а максималните - между 20° и 27°, по Черноморието – от 16° до 19°.

Днес над страната ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността преди обяд над източните райони. След обяд над планинските райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, преди обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури нще бъдат от 16° до 19°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Над масивите от Западна България и над Централния Балкан ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 7°.

В четвъртък и петък температурите бързо ще се повишат и през втория ден на места в низините ще достигат и надхвърлят 30°. Времето ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, по-значителна над планините.

През почивните дни въздушната маса над страната ще е неустойчива. Повишава се вероятността за валежи, на места интензивни, с гръмотевични бури и градушки, в събота на повече места в Западна и Централна България, а около полунощ срещу неделя и в неделя след обяд и в източните райони. Максималните температури в по-голямата част от страната ще се понижат с 3°-4° в сравнение с предишните дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна обяви, че преустановява транзита на руски газ за Европа през един от пунктове си
Украйна обяви, че преустановява транзита на руски газ за Европа през един от пунктове си
Барселона взе своето срещу Селта, тежък инцидент беляза двубоя
Барселона взе своето срещу Селта, тежък инцидент беляза двубоя