НОВИНИ

Все по-топло в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 10.05.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Проливни валежи и силни гръмотевични бури се очакват през почивните дни. Ще има условия и за градушки. Преди това обаче - съществено затопляне и температури типични за лятото.

Утре максималните температури ще бъдат от 22° до 27°, в крайните североизточни райони – около 20° , на морския бряг - между 16° и 19°. Ще бъде слънчево, но отново ще има следобедни превалявания, с по-голяма вероятност в планинските райони. Ще духа слаб до умерен северозападен, по Черноморието - югоизточен вятър. Там повече облаци ще има до обяд, а през втората половина на деня ще бъде слънчево. Вълнението на морето ще бъде слабо, а температурата на морската вода вече е 15° - 16°.

Слънчево време ще преобладава и в планините, с изключение на масивите от Западна България и централните части на Стара планина, където на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър, а температурите слабо ще се повишат.

И към времето в Европа. Валежи, на места значителни, ще има на Британските острови и на Скандинавския полуостров. Причината – дълбок циклон. В останалата част от континента, включително и почти навсякъде на Балканите, които попадат под влиянието на обширен антициклон, ще бъде слънчево, а в много райони от Западна и Централна Европа - и по-топло от обичайното за сезона. Максималната температура в Мадрид утре ще бъде 31°.

Такива температури се очакват и у нас в края на работната седмица, но през почивните дни предстои слабо захлаждане, както и валежи, в събота главно в Западна и Централна България, а в неделя – и в източните райони от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков след разговор с Блинкен: България и САЩ са стратегически партньори
Кирил Петков след разговор с Блинкен: България и САЩ са стратегически партньори
"Мерилин" на Анди Уорхол беше продадена за рекордните 195 млн. долара
"Мерилин" на Анди Уорхол беше продадена за рекордните 195 млн. долара