НОВИНИ

Слънчево време през почивните дни

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 07.10.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 20° и 25°. Ще бъде предимно слънчево, със слаб, в Източна България и по Черноморието умерен североизточен вятър.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо, а утре сутринта на места в низините и котловините отново ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните ще останат почти без промяна, спрямо днес - между 20° и 25°, в София - 21°. Ще преобладава слънчево време. В източните райони и на морския бряг ще духа слаб до умерен вятър от североизток.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието, само в най-южните райони сутринта е възможно слабо да превали. Вълнението на морето ще се усили до 3 бала.

По-осезаемо затопляне се очаква утре в планините - максималните температури в курортите ще са от 11° на Алеко, 15 - 16° в Боровец и Пампорово до 19° в Банско, по най-високите върхове - от 6° до 9°. Там също ще преобладава слънчево време, в комбинация с умерен северен вятър.

Утре в по-голямата част от Европа, включително и на Балканите, ще бъде слънчево. Превалявания ще има в Североизточна Испания, Южна Франция и на отделни места в Шотландия. Дъждовно и ветровито ще остане в северните райони от Европа.

И в неделя у нас ще се задържи слънчево, на места с краткотрайни сутрешни мъгли, но през новата седмица ще има и валежи, в понеделник и вторник само в планинските райони, а в сряда на повече места, главно в Западна България. Минималните температури ще се повишават, но максималните слабо ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роман Цветков: За мен тези деца са уникални
Роман Цветков: За мен тези деца са уникални
Спортна емисия - 07.10.2022 г. - 12.20 ч.
Спортна емисия - 07.10.2022 г. - 12.20 ч.