НОВИНИ

Слънчево време с изолирани превалявания

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:09, 22.08.2024
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

По-малко бяха валежите и гръмотевиците през последното денонощие, на повече места в Югозападна България, където и днес пожароопасността ще остане ниска, за разлика от останалата част от страната, където рискът от пожари е много висок и екстремален.

В следобедните часове ще има райони с превалявания и гръмотевици, отново с най-малка вероятност в Източна България. Максималните температури ще бъдат от 30° до 35°, в София - около 29°, по Черноморското ни крайбрежие, където ще остане слънчево, но ветровито, от 29° до 31°.

Утре ще бъде слънчево с изолирани превалявания с по-голяма вероятност в планинските и източните райони. Максималните температури ще бъдат малко по-високи, в сравнение с днес, между 33° и 36°, за София - около 31°, по Черноморието, където също се очакват превалявания - от 29° до 31°. В Източна България ще духа умерен вятър от изток-североизток.

Много добри условия за туризъм в планините в последния ден от работната седмица - умерен северен вятър, слънчево време и изолирани следобедни превалявания.

През почивните дни ще бъде още по-горещо и предимно слънчево, с изолирани следобедни превалявания, главно в планинински и източните райони от страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главчев за Калин Стоянов: Ще разберете в понеделник дали ще има промени
Главчев за Калин Стоянов: Ще разберете в понеделник дали ще има промени