НОВИНИ

Делото "Цалапица" продължава с разпит на свидетели, очната ставка се провали

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Росица Колева
12:39, 22.08.2024
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
Слушай новината

И днес в Окръжния съд в Пловдив продължава делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър Малинов от Цалапица. След установени противоречия в показанията на един от братята Динкови, които са свидетели по делото, днес се очакваше да има очна ставка.

С особено внимание се очакваше очната ставка, определена да се проведе между подсъдимия Рангел Бизюров и свидетеля Борислав Динков, обвинен за укривателство на престъплението. След като вчера близнакът му Валентин Динков отказа да дава обяснения и да участва в очна ставка, днес и Борислав направи същото.

В присъствието на извикания специално негов адвокат, той заяви, че поддържа показанията си, дадени по време на разследването, а там, където имаше противоречие главно в механизма на боя, Борислав Динков беше категоричен, че не е виждал подсъдимия да нанася удари в лицето на жертвата, защото той е останал през цялото време в колата.

Разпитан беше и свидетел, така наречената отцепка, който разказа, че Борислав го извикал в нощта на убийството, за да провери дали улицата е пуста, при което той забелязал, как Борислав и друг висок човек натоварили нещо дълго в багажника на колата. Общо за деня са планирани да бъдат разпитани 14 свидетели.

Антоанета Николова – адвокат на майката Атанаска Бакалова: "Провеждането или не на очната ставка не може по никакъв начин да попречи на нашата защита, затова защото, ако един човек отказва да застане в очна ставка, това означава че има какво да крие, това означава, че не са чисти нещата, които те излагат пред съда и съответно съда ще си направи изводите. Версиите се сменят не веднъж, не два пъти, не три пъти, като за мен лично обяснението "аз бях притеснен" не е никакво обяснение, защото човек, когато казва истината, на него не му трябва добра памет.

Светлана Званчева – адвокат на близнаците Динкови: "Извикана съм само за Борислав Динков. Отказват да дават показания тук. Това е тяхно право. Той отказва да участва в очна ставка. Чухте сега, че той потвърди и двата протокола в качеството на свидетел по наказателното дело, като каза, че в частта, където е заявил пред разследващия да е виждал Рангел да удря Малинов, той каза, че не ги поддържа.

Следващо заседание по делото ще има и утре, когато ще бъдат разпитвани вещи лица.

Вижте повече в прякото включване на Росица Колева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цената на олиото: Очаква ли се повишение заради ниските добиви от слънчоглед?
Цената на олиото: Очаква ли се повишение заради ниските добиви от слънчоглед?