НОВИНИ

Слънчево време, с локални превалявания в последния работен ден от седмицата

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
06:40, 01.09.2023
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с купеста облачност. На отделни места в планинските и източните райони ще превали краткотрайно. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 15° и 20°, по Черноморието – от 19° до 23°, в София – около 12°, а максималните – между 27° и 32°, в столицата – около 28°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителна купеста облачност ще има сутринта по южното, а вечерта по северното крайбрежие и на места там ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен, след обяд югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26 - 28°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време, след обяд с купеста облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 14°.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с купеста облачност. Само на отделни места в източните и планинските райони са възможни краткотрайни валежи. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, слаб, в източните райони до умерен. Максималните температури ще са между 27° и 32°. В неделя по-късно след обяд и през нощта срещу понеделник от северозапад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност и до сутринта на места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад.

В понеделник облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, а на отделни места - градушки и временно усилване на вятъра. Дневните температури ще се понижат, повече в Западна България. До края на деня вятърът отново ще стане североизточен, а през нощта срещу вторник явленията ще затихнат. До сутринта и облачността в повечето райони ще намалее. Във вторник ще има променлива облачност, по-значителна след обяд, когато на места отново ще превали, възможно е и да прегърми.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва новата сесия на парламента - от днес депутатите заседават в бившия Партиен дом
Започва новата сесия на парламента - от днес депутатите заседават в бившия Партиен дом
Николай Костов: Не ни се получи играта днес
Николай Костов: Не ни се получи играта днес