НОВИНИ

Слънчево време със сутрешни мъгли днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 13.01.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Времето
Слушай новината

Минималните температури ще са между минус 9° и минус 1°, в София – около минус 7°, а максималните - между минус 1° и 4°, в София – около 0°.

Ще е предимно слънчево. Преди обяд на места в равнините и котловините ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от запад-северозапад.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Преди обяд на места ще има ниска облачност или намалена видимост. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 2°-3°. Температурата на морската вода е 6°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около минус 4°, на 2000 m – около минус 9°.

В неделя ще преобладава слънчево време с разкъсана висока и средна облачност. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина - умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 7° и минус 2°, а максималните - между 3° и 8°, в отделни райони и по-високи.

В началото на новата седмица облачността ще се увеличи и в понеделник на отделни места в Западна България, а във вторник на повече места в цялата страна, ще има слаби валежи от дъжд, в планинските райони и от сняг.

В сряда облачността ще е разкъсана, предимно висока, над много планински райони до предимно слънчево. На места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Със слаб югозападен вятър ще се пренася по-топъл въздух и максималните температури ще се повишат, повече в планините и планинските райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Везенков се завърна в игра, но Сакраменто загуби от Филаделфия
Александър Везенков се завърна в игра, но Сакраменто загуби от Филаделфия
Байерн Мюнхен с класика срещу Хофенхайм в мач, посветен на Франц Бекенбауер
Байерн Мюнхен с класика срещу Хофенхайм в мач, посветен на Франц Бекенбауер