НОВИНИ

Слънчево време, сутринта с намалена видимост

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 24.03.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде слънчево. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена. В повечето райони ще бъде почти тихо, но до вечерта ще се появи слаб юг-югоизточен вятър, по-добре изразен в Източна България.

Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 17° и 22°, по-ниски по крайбрежието на морето, в София около 19°. Минимални температури между 2° и 7°, в София около 3°.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб западен, по най-високите части на Рила и Пирин до умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 6°.

През почивните дни ще остане сравнително топло. В събота облачността ще се увеличи и след обяд на места в Западна България ще превали краткотраен дъжд. В неделя сутринта все още в източните райони е възможно да превалява, но и там валежите ще спрат, а от запад облачността бързо ще се разкъса и ще намалее до слънчево време.

През първата половина от следващата седмица времето ще бъде доста динамично. Ще бъде и ветровито. В понеделник, с умерен и силен южен вятър все още ще е топло, но вечерта и през нощта срещу вторник, с обръщане на вятъра от северозапад, бързо ще нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи, ще завали дъжд, в понеделник - с гръмотевици. Има повишена вероятност на отделни места в понеделник валежите да са значителни, а през нощта срещу вторник - и за валежи от сняг в планинските и североизточните райони.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финансова помощ за земеделците от страните близо до Украйна, сред които и България
Финансова помощ за земеделците от страните близо до Украйна, сред които и България
Вижте какво се случи в първия ден от квалификациите за Евро 2024 (ОБЗОР)
Вижте какво се случи в първия ден от квалификациите за Евро 2024 (ОБЗОР)