НОВИНИ

Слънчево време утре, до 16 градуса ще са максималните температури

bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 26.10.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури в по-голямата част от страната утре ще бъдат между минус 1° и 4°, в източните райони и на морския бряг - между 7° и 10°, максималните – от 11° до 16°.

В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще се образува мъгла.

Над Източна България ще има значителна ниска слоеста облачност. През деня на много места в Централна и Източна България ще се задържи с ниска слоеста облачност или мъгла.

Над Западна видимостта ще се подобри, а облачността ще се разкъса и там ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от север-североизток. До вечерта и на изток облачността ще се разкъсва и намалява.

В четвъртък и петък минималните температури ще бъдат от около нулата в западната половина от страната до 8 - 9° на изток, а максималните - между 11° и 16°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

През почивните дни вятърът ще отслабне. Ниската облачност и мъглите ще се задържат по-дълго, на отделни места в Източна България е възможно и да преръмява. Минималните температури в западната част от страната ще се повишат, максималните ще останат без съществена промяна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елизабет II няма да присъства на конференцията на ООН за климата
Елизабет II няма да присъства на конференцията на ООН за климата
Посланията на партиите в "Гласовете на България" (26.10.2021)
Посланията на партиите в "Гласовете на България" (26.10.2021)