НОВИНИ

Слънчево време в първия учебен ден

bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 15.09.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Източна България - временно силен западен вятър. Минималните температури ще са между 13° и 20°, в София - около 13°, а максималните - между 31° и 36°, в София - около 31°.

И по Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са от 32° до 35°. Температурата на морската вода е 23 - 24°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по най-високите части временно силен запад-северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра - около 18°.

В петък вятърът ще бъде умерен, от запад. Ще се задържи с високи за сезона температури, особено в югоизточната половина от страната. По-късно след обяд над Северна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и на отделни места там е възможно да превали и прегърми.

През почивните дни ще има райони с валежи и гръмотевични бури. Повишава се вероятността за локални интензивни явления. От северозападен ще нахлува по-хладен въздух и дневните температури ще се понижат, по-съществено в неделя.

В понеделник вятърът временно ще отслабне, вероятността за валежи намалява, облачността ще се разкъса, но захлаждане ще обхване цялата страна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 700 000 ученици отново на училище
Над 700 000 ученици отново на училище
Реал Мадрид сломи РБ Лайпциг с късни голове
Реал Мадрид сломи РБ Лайпциг с късни голове