НОВИНИ

Слънчево време в следобедните часове днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 12.11.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по Черноморието – умерен източен вятър. Максималните температури слабо ще се повишат, в сравнение с вчера, и ще бъдат между 10° и 16°, в София – около 13°.

И утре температурите ще останат почти без промяна, минималните – от минус 4° до 3°, на морския бряг – от 7° до 9°, максималните - между 10° и 16°. Ще бъде предимно слънчево, със сутрешни мъгли, които на места в западната част на Дунавската равнина и Горнотракийската низина, ще се задържат почти през целия ден. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

Добри новини за любителите на разходките в планините. Ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури съвсем слабо ще се понижат, в сравнение с днес и ще са между 9° и 13°.

Слънчево ще бъде утре и на Балканите, в часовете преди обяд – и мъгливо. След обяд над крайните западни райони от полуострова облачността ще се увеличи и ще започнат превалявания от дъжд. Проливни валежи ще има за пореден ден по Западното и Централно Средиземноморие. Облачно и дъждовно ще е в Северна Европа, като в най-северните части от континента ще продължи да превалява и сняг.

У нас и в неделя времето ще остане без промяна, с най-много слънчеви часове в планините и планинските райони. В началото на новата седмица температурите ще се понижат. Ще бъде облачно и с валежи от дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН чака над 1,4 млн. теста за ученици, вече са раздадени 407 000
МОН чака над 1,4 млн. теста за ученици, вече са раздадени 407 000
Откриха списъци с имена в частен дом в шуменско село
Откриха списъци с имена в частен дом в шуменско село