НОВИНИ

Слави Трифонов: Ние сме свободни и само такива можем да влезем във властта и да управляваме

bnt avatar logo
от БНТ
18:08, 11.08.2021
7840
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов с пореден пост във Фейсбук. В него отново обяснява защо от партията са решили да не внесат правителството за гласуване в парламента.

Ние сме свободни и можем да влезем във властта и да управляваме, само ако бъдем такива – свободни. И ако суверенът реши - това е обяснението на лидера на ИТН.

По думите му, ако ИТН не се е появила на политическата сцена, сега властта отново щеше да е в ръцете на Бойко Борисов и на патриотите, както и на "задкулисния им партньор" - ДПС.

"Много от играчите в мръсната българска политика се бяха надъхали за зловещо плюене и омраза по "Има такъв народ“, ако нашето правителство беше вкарано за гласуване в парламента и беше подкрепено от ГЕРБ и ДПС. А тези две водещи партии на статуквото наистина можеха да го подкрепят само с една цел – да нанесат тежък имиджов удар върху "Има такъв народ“. Защото "Има такъв народ“ е истинският опонент на ГЕРБ и ДПС", пише Трифонов.

Според него гласуване практически се е провело вчера. И допълни, че на него и от "Демократична България", и от "Изправи се БГ! Ние идваме!", и от БСП са решили да гласуват против кабинета на ИТН.

"И днес цял ден чувам – ама защо няма да има правителство на "Има такъв народ“? Защо няма да се гласува? Защо няма да има дебати? Това е някаква шизофрения. Имам чувството, че живеем в лудница. Ами, няма да се гласува, защото не получихме желаната подкрепа. Толкова е просто", категоричен е Слави Трифонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво ще се случи с втория и третия мандат? (Обзор)
Какво ще се случи с втория и третия мандат? (Обзор)
Конституционната процедура с първия мандат ще завърши с акт на Народното събрание
Конституционната процедура с първия мандат ще завърши с акт на Народното събрание