НОВИНИ

Опасно горещо време и днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:35, 11.08.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Времето
Слушай новината

Времето и днес ще е горещо, въпреки че температурите ще са с градус-два по-ниски в сравнение с вчерашните.

Предупреждение от първа степен за температури между 33° и 38° и умерен до голям риск за пожари е обявено в цялата страна, с изключение на Черноморието, а в областите Благоевград и Смолян и за локални интензивни валежи и гръмотевици. Около и след обяд ще се развива купеста, главно над Южна България и купесто-дъждовна облачност. Има условия и за градушки.

И по морския бряг днес на места ще превали и прегърми, но през по голямата част от деня времето ще е слънчево.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са около 30 градуса. Температурата на морската вода е 26 - 27°.

Дъжд и гръмотевици днес в планините в Южна Българи, а в Рило-Родопската област ще има и условия за локални значителни валежи. Ще духа предимно умерен вятър от север.

Предимно слънчево ще е над повечето райони от Западна и Централна Европа, както и над Пиренейския полуостров. От североизток към Балканите ще има пренос на сравнително хладен въздух и температурите ще започнат слабо да се понижават.

У нас относително по-прохладно ще е времето към петък и събота, когато температурите ще са между 30° и 35°, но от неделя отново ще се повишат. В близките дни по-значителни временни увеличения на облачността ще има след обяд над югозападните райони и по старопланинското било, но само на отделни места там ще превали и прегърми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интер се интересува от нападателя на Евертън Кийн
Интер се интересува от нападателя на Евертън Кийн
Международен скандал: Концерт на българско клавирно дуо без ефир в Германия
Международен скандал: Концерт на българско клавирно дуо без ефир в Германия