НОВИНИ

Слави Трифонов проговори: Не е вярно, че бягаме от отговорност

слави трифонов вярно бягаме отговорност
bnt avatar logo
от БНТ
20:06, 26.04.2021
26350
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Не е вярно, че бягаме от отговорност. Как да коментирам нещо подобно. Така е разпоредил суверенът. Така е раздал картите, така е гласувал българският гласоподавател.

Това заяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов на живо във Фейсбук. Днес той съобщи, че партията му ще върне мандата за съставяне на правителство, веднага щом президентът им го връчи. Това породи остри реакции.

По думите му ГЕРБ са първи и са имали възможността да направят правителство, но не са успели.

"Ние нямаме възможността да станем стабилен кабинет, защото просто нямаме необходимите брой депутати и необходимите партньори. В такава ситуация ние не можем да съставим кабинет. Съставянето на кабинет в такава ситуация, който се явява като кабинет на малцинството, е в зависимост от тези, които са част от нещо, срещу което ние се борим", коментира още Трифонов.

Според него, ако от "Има такъв народ" направят правителство, те ще станат зависими от партиите, които ще го подкрепят.

"Тия решения, които те твърдят, че ще подкрепят, всъщност ние нямаме представа кое точно ще подкрепят и срещу кое ще бъдат. И тогава ще бъдем зависими, а това е просто невъзможно. Ние не можем да си позволим да бъдем зависими от доказано компрометирани политически субекти, които са алчни и не стават за това нещо", допълни Трифонов.

По думите му, ако не е била партията "Има такъв народ", сега отново щяха да управляват партиите на статуквото, а сега, напротив, цялата система се променя.

"Явно няма да е от първия път. Но от втория... Какъв е проблемът да има избори? Това е логичният път на демокрацията. Никой не бива да се страхува от прилагането на Конституцията", категоричен беше той.

Вчера Слави Трифонов е излязъл от карантината, но в момента е в болнични, защото има болки в кръста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всяка вечер до 29 април спират движението на "Дунав мост" при Русе за 4 часа
Всяка вечер до 29 април спират движението на "Дунав мост" при Русе за 4 часа
Здравните власти решиха: Ваксината на "Янсен" ще се прилага у нас (ОБЗОР)
Здравните власти решиха: Ваксината на "Янсен" ще се прилага у нас (ОБЗОР)