НОВИНИ

Славия пречупи Ботев Вр с гол на младия Мартин Георгиев

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:01, 10.11.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Славия надигра с минималното 1:0 като домакин Ботев Враца в откриващата среща в програмата на 17-ия кръг на родната Първа лига.

На стадион "Александър Шаламанов" в столицата единственото попадение за "белите" реализира младият Мартин Георгиев, за когото това всъщност бе и първи гол в неговата кариера на клубно ниво.

Голът дойде в края на първото полувреме, когато домакините получиха право да изпълнят ъглов удар, а при центрирането на Тони Тасев топката се отклони от тялото на Георгиев и с доза късмет влезе във вратата на врачани, носейки трите точки на състава, воден от Златомир Загорчич.

След почивката Славия можеше и да увеличи аванса си, като най-близо бе Емил Мартинов, чийто удар четвърт час преди края на редовното време обаче срещна напречната греда.

От другата страна Ботев Враца стигна до изстрел на Даниел Генов от свободен удар, но стражът Светослав Вуцов внимаваше и изби в ъглов удар.

В последния малко повече от четвърт час гостите играха и с човек по-малко, след като Диого Барбоса бе изгонен за втори жълт картон.

С успеха си "белите" събраха 17 точки и се изравниха с Локомотив София в битката за 13-ото място в подреждането, като "железничарите" все пак имат и мач по-малко.

За Христо Янев и Ботев Враца шестото поредно поражение означава оставане на предпоследната 15-а позиция с актив от 10 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карадайъ: Историята ще отчете приноса на ДПС и г-н Доган за победата на демокрацията
Карадайъ: Историята ще отчете приноса на ДПС и г-н Доган за победата на демокрацията
Минимална заплата от 933 лв. и рекордни капиталови разходи - вижте проекта на Бюджет 2024
Минимална заплата от 933 лв. и рекордни капиталови разходи - вижте проекта на Бюджет 2024