НОВИНИ

След чатовете с Бобоков: Посланик Румен Петров ще бъде извикан за обяснения в МВнР

bnt avatar logo
от БНТ
18:32, 29.06.2020
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Ръководството на външното ни министерство е запознато с оповестените от прокуратурата данни, според които Румен Петров, дългогодишен дипломат, бивш съветник на министъра и настоящ посланик в Алжир, обсъжда служебни въпроси: официални срещи и дипломатическа кореспонденция, с лица извън дипломатическата служба. Това съобщават официално от МВнР.

"МВнР оказва пълно съдействие на прокуратурата и сме убедени, че всеки трябва да носи отговорност за действията си. Същевременно, независимо от разследването, МВнР ще извика за обяснения посланик Румен Петров, а при невъзможност пътуването да се състои в момента, ще изиска писмени обяснения", съобщават още от ведомството.

"По случая с либийския кораб "Бадр" десетки български дипломати работят от близо две години, като министър Захариева е провеждала среща по темата и с колегата си от Либия, и със специалния пратеник на либийското правителство по казуса в присъствието на редица дипломати от МВнР (за което още същия ден е изготвена паметна записка, изпратена и до 11 външни институции).

Всички налични документи са предадени още през април т.г. на ДАНС. Тогава е сезирана и прокуратурата.", допълват в заключение от МВнР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Багер на Седемте рилски езера притесни туристите
Багер на Седемте рилски езера притесни туристите
От 1 юли данъците в София ще се плащат само по банков път
От 1 юли данъците в София ще се плащат само по банков път