НОВИНИ

След изборите БСП решава ще застане ли зад Радев и Йотова

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:16, 03.02.2021 (обновена)
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

БСП ще реши дали да подкрепи кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за втори президентски мандат след парламентарните избори. Това обяви след заседание на Изпълнителното бюро, Корнелия Нинова като уточни, че ще се постараят максимално бързо да преминат процедурата в партията по този въпрос.

Корнелия Нинова поздрави Румен Радев и Илияна Йотова за решението им да обявят намерението си за втори мандат сега и уточни:

"Знаех за изявлението на президента Радев предварително".

Според Нинова заявката на държавния глава за втори мандат е била нужна, за да се спрат определени внушения.

"Че президентът ще прави собствена партия и ще се явява на парламентарните избори. С ясната му и категорична заявка за кандидатиране за втори президентски мандат смятам, че той сложи край на тези спекулации", коментира Нинова.

Каза, че с Румен Радев са единодушни, че кандидатурите за президентските избори трябва да се обсъждат след парламентарните. По думите ѝ - принципите за промяната на модела на управление и за правене на политика, които президентът изброи на отчетната си пресконференция, от четири години за БСП са истинска битка.

"За нас като партия не е необходимо в момента да се позиционираме къде сме. Ние сме се заявили за тези 4 години последователно, категорично и ясно", категорична беше тя.

Изпълнителното бюро на БСП одобри водачите на листи за парламентарните избори. На въпроса защо лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов не е сред тях, Нинова обясни, че бюрото определя водачите, но градската организация подрежда останалите в листите и може да го включи. А за първите в листите отбеляза:

"Почти две трети са икономисти, юристи, лекари, инженери. Това гарантира една сериозна професионална експертиза за предизвикателствата, които ни очакват в следващите години".

Корнелия Нинова ще е водач на листа в София и Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учениците от 7-и, 8-и и 12-и клас се връщат в училищата
Учениците от 7-и, 8-и и 12-и клас се връщат в училищата
Хасан Адемов: Намерен е баланс между интересите на частните пенсионни дружества и на осигурените лица
Хасан Адемов: Намерен е баланс между интересите на частните пенсионни дружества и на осигурените лица