НОВИНИ

След мъгливото утро - следобед ще бъде слънчево

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 08.10.2024
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Сутринта ще бъде хладно с минимални температури между 5° и 12°, в София около 7°. Максималните ще са между 23° и 28°, в София около 24°.

Ще е предимно слънчево. Преди обяд на отделни места в котловините и низините ще бъде с мъгла или ниска облачност, а след обяд от запад ще се появи разкъсана висока облачност, която ще се увеличава. Ще духа слаб южен вятър.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще бъдат 21°-23°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето преди обяд ще бъде 1 бал, след обяд 2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра около 12°.

В сряда от запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали. Вятърът ще е слаб до умерен и за кратко ще се ориентира от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, а максималните между 21° и 26°.

В четвъртък времето отново ще е предимно слънчево, а вятърът ще е слаб от юг. Затоплянето ще продължи. В петък ще е най-топло с минимални температури между 11° и 16° и максимални между 25° и 30°. Облачността ще се увеличи и на места ще превали. По-късно през деня със силен вятър от северозапад ще нахлува по-хладен въздух.

В събота облачността ще е по-често значителна, но само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Температурите ще се понижат, повече дневните.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оставка на Еди Рама - не стихват протестите в Албания
Оставка на Еди Рама - не стихват протестите в Албания
Поредна нощ на размяна на удари между Израел и Хизбула
Поредна нощ на размяна на удари между Израел и Хизбула