НОВИНИ

След нападение в центъра на София: Телевизионният водещ Павел Владимиров се оказва на мястото

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:10, 08.03.2024
8149
Чете се за: 02:45 мин.
Общество
Слушай новината

Непълнолетно момче е било нападнато на оживения булевард "Витоша" в центъра на София от група неизвестни чужденци. Кадри от нападението се появиха в ТикТок, вероятно качени от самите нападатели. Инцидентът е от сряда вечерта и за него стана ясно днес от водещия Павел Владимиров, който се оказва на мястото на събитието.

Сряда вечер, около 18:30 часа, група чужденци се нахвърлят върху момче на булевард "Витоша" пред погледа на десетки минувачи.

Павел Владимиров - телевизионен водещ и актьор: "Момчето се е заяждало с момичето. Едно от българските момчета се опитало по някакъв начин да разбере какво се случва да приключи с тази агресия срещу момичето. Веднага те са се нахвърлили с ритници, с летящи колена."

Телевизионният водещ и журналист Павел Владимиров се оказва на мястото минути след побоя. Разказва, че по оживения булевард се разминава с две големи групи чужденци, силно превъзбудени, размахващи дрехи и бутилки. Журналистът се опитал да помогне на нападната двойка, разказва, че са се отървали само с уплах. Афектиран от видяното прави видео, което качва в профила си в ТикТок, където има хиляди гледания:

"Обикновено около центъра имаме засилено полицейско присъствие и охранителни фирми. Разбира се не може полицията да е навсякъде по всяко време, но как така не са успели да реагират по някакъв начин."

Журналистът показва клип от социалното приложение, вероятно качен от един от нападателите. На видеото са тагнати още няколко човека, за които се предполага, че са част от компанията на нападателите:

"Вижда се, че имената са арабски. Не мога да ви кажа от коя държава идват мигрантите, които са го направили."

Те се намират на територията на България и трябва да спазват законите. Произходът и статута на нападателите все още не са ясни.

Павел Владимиров - телевизионен водещ и актьор: "Апелирам да не предизвикваме масова паника и психоза. Да имаме едно наум и да внимаваме къде ходят децата ни. Да имат едно наум, защото в центъра на София може да се случат такива неща."

От МВР заявиха за БНТ, че полицията не е била сигнализирана за нападението.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изчезнала ли е пътната карта за изграждането на "Турски поток"?
Изчезнала ли е пътната карта за изграждането на "Турски поток"?
Шествие в защита правата на жените се проведе и в Пловдив
Шествие в защита правата на жените се проведе и в Пловдив