НОВИНИ

След пороя в София: Електрозахранването във всички квартали вече е възстановено

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
18:01, 07.07.2020
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

През последното денонощие природата не пощади столичани и стовари гръмотевична буря над града. Порои превърнаха улиците и подлезите в реки, градушка се изсипа в някои квартали, а други останаха без ток.

Огромно количество дъжд се изсипа над столицата. 50 литра за час на Орлов мост и 60 литра в южните квартали.

Около 700 сигнала са получени през нощта на телефон 112, над 430 от тях за наводнения, над 400 са и сигналите за спряно електричество.

Към този момент токът е възстановен навсякъде с изключение на 9 домакинства. През целия ден на терен бяха всички екипи, за да възстановят града.

Дъждът заваля малко след 21 часа. И погълна подлези, метростанции, мазета, улици. Смачкани бяха автомобили, паднаха дървета. Токът угасна на много места. Перловска и Слатинска река преляха. Приливна вълна заля централен булевард.

Сутринта градът вече заличаваше следите на среднощния порой.

Николай Николов - "Метрополитен" ЕАД: Линия 1 и линия 2 на Софийския метрополитен фунционират нормално. Една сутрин, не по-различна от всички останали.

Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община: За радост нямаме пострадали хора, с изключение на един леко пострадал след падане на мълния - една част от покрива на един от търговските обекти в "Гоце Делчев" беше паднал.

Цяла нощ продължи отводняването на подземните и приземните етажи на основната сграда на НДК. От дъжда пострада и Театър 199. Под вода бяха и приземните етажи на три болници. Почистването на шахти и улици продължи целия ден.

На уличката, на която спасиха възрастната жена, вече са по-спокойни, но с едно на ум.

Надявам се общината да вземе крути мерки, защото това се повтаря за пореден път. Тука каналът не е изчистен както трябва. Не е отводнено, каза Недислав Николов.

След пороя в София. Време за равносметка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нормален е трафикът на ГКПП "Кулата"
Нормален е трафикът на ГКПП "Кулата"
Трима загинали и десетки ранени след сблъсък на два влака в Чехия
Трима загинали и десетки ранени след сблъсък на два влака в Чехия