НОВИНИ

След репортажа на БНТ: "Топлофикация" връща парите на жената, която никога не е живяла в София

bnt avatar logo
от БНТ
21:54, 26.10.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Тема с продължение и добра развръзка. След намесата на БНТ, жена, която два пъти се оказа длъжник на "Топлофикация София" без никога да е живяла в столицата и да притежава имот в града - ще получи обратно парите си, а запорът върху банковата ѝ сметка вече е вдигнат.

Както вече ви разказахме в репортаж на "По света и у нас", в рамките на 6 години Цанка Димитрова от Русе два пъти се оказва длъжница на "Топлофикация София" без никога да е живяла или да има имот в столицата.

А сумата, която дължи на "Топлофикация София", след запора на съдия изпълнител е 9350 лева. Парите междувременно са изтеглени от сметката ѝ. Изведнъж казусът за Цанка Димитрова неочаквано започна да се разплита след като се превърна в новина в "По света и у нас".

В понеделник сутринта ЧСИ да се свърже с моите представители и да искат банковата ми сметка, за да ми преведат обратно парите, които са взети неправомерно. Така че аз много благодаря на БНТ, че се отзовахте толкова светкавично. Не знам какво бихме правили в ситуации такива, ако не са медиите, казва Цанка Димитрова.

Частният съдебен изпълнител е съобщил на Цанка Димитрова, че вече е подадена молба за прекратяване на делото, а "Топлофикация София", отново чрез БНТ, ѝ поднесе извинения. Но тя продължава да се пита:

Аз все още нямам никакъв отговор на моите жалби. Добре, грешката е изправена, обаче личните ми данни все още продължавам да се чудя как са попаднали там, в тяхната база данни. Тези хора трябва да си платят еквивалент на грешката.

Цанка Димитрова казва, че след репортажа е получила подкрепата на много познати и непознати. И това й дава куража да продължи да си търси правата.

Репортер: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов отличен резултат за българските боксьори в Белград
Нов отличен резултат за българските боксьори в Белград
Трюдо представи новия кабинет
Трюдо представи новия кабинет