НОВИНИ

След употреба на алкохол: Опасно шофиране и хулиганство на пътя в Пловдив

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
18:40, 15.02.2023
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден случай на опасно шофиране и хулиганство на пътя. Шофьор беше задържан в Пловдив след като едва не се блъсна в магазин и изплаши минувачи с неадекватното си поведение. По първоначална информация в колата е имало дете, а пробата за алкохол на водача е положителна. При инцидента няма пострадали. Полицията търси свидетели на случая.

Звук от силен удар стряска хората на улица "Братя Миладинови" вчера вечерта. Шофьор в неадекватно състояние качва автомобила си на тротоара в непосредствена близост до хранителен магазин. Кристина Генева е един от шокираните свидетели, които виждат как колата катастрофира в ограничително колче.

"И донякъде добре, че беше то, понеже имаше както деца, така и възрастни на по малко на метър от него", Кристина Генева, която станала свидетел на случката.

От събралата се група уплашени хора правят опит да говорят с шофьора. Но вместо да слезе от автомобила той продължил. Още два пъти ударил колата си в сграда в близост до училище. Неадекватното му поведение изумило всички.

"Първо, че лъхаше адски много на алкохол, когато отказа някаква помощ или съдействие от нас", разказа Генева.

След сигнал на телефон 112 патрули от две районни управления задържат водача. Направеният тест с дрегер отчел 1,9 промила алкохол.

"Образувано е по случая бързо производство за хулиганство с употребено моторно превозно средство, което е под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив. Който разполага с повече информация за този случай, нека да я даде във Второ РПУ в Пловдив, за да бъде полезен на разследването", заяви Атанас Илиев от Районна прокуратура, Пловдив.

Мъжът е задържан за 24 часа. Той има 3 акта и шест фиша за превишена скорост. Преди десет години отново е причинил катастрофа, съобщиха от КАТ-Пловдив. Сега са му повдигнати две обвинения, по които го заплашва затвор до 3 години.

Репортери: Деница Торньова, Димитър Димитров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йосиф Миладинов: Изпитах нужда да помогна на пострадалите хора
Йосиф Миладинов: Изпитах нужда да помогна на пострадалите хора
Кметът на Благоевград: Общината няма средства да издържа мъжки футболен отбор
Кметът на Благоевград: Общината няма средства да издържа мъжки футболен отбор