НОВИНИ

След връченото от Минеков писмо: Ще преместят ли ГЕРБ централата си?

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
18:15, 10.12.2021
Чете се за: 04:05 мин.
У нас
Слушай новината

Министърът на културата Велислав Минеков лично дойде в сградата, в която е централата на ГЕРБ, както се закани преди дни, за да връчи писмо на партия ГЕРБ да освободят последните два етажа от административната сграда на НДК, където са офисите на партията от години. Минеков не се качи до централата, а остави документа при портиера. От ГЕРБ определиха поведението му като "цирково изпълнение".

Още преди да влезе в сградата, министър Велислав Минеков каза, че носи писмо - молба за напускане на сградата. Съобщи за големи задължения на ГЕРБ, изчислени според наемите наоколо, но не посочи правни основания.

"Това е една молба, правни основания има. Тези два етажа са взети с една нещастна заповед на г-н Плевнелиев, тази "неясна полза", както те я определят, е наистина съмнителна, нека да освободят етажа, за да може НДК да се върне към нормалната си работа.

БНТ: Има ли ултимативна стойност тази молба?
Велислав Минеков: Не, ако не става с молба, ще пробваме по законов ред.

Вижте писмото, с което Велислав Минеков поиска от ГЕРБ да преместят централата си

Според Минеков партия ГЕРБ е променила закона, така че да не плаща наем. Той обаче не пожела да се качи в офисите на ГЕРБ, където го чакаха, и настояваше да остави писмото си в деловодство, което тази сграда няма. Каза, че му е унизително да носи писма, които може да се пратят и по служебен път.

БНТ: Защо няма да се качите догоре? Защо няма да се срещнете с някого?

Велислав Минеков: Ние вече минахме в диалог. Очаквам да слезе човек от деловодството, за да му го предам.

БНТ: А защо лично носите това писмо?

Велислав Минеков: Ами, не ми се качва догоре с асансьора, да ви кажа честно.

От ГЕРБ приемат атаката ма Минеков като акт без смисъл. Смятат още, че си отмъщава и твърдят, че министърът не е принципал на тези помещения. Определиха министъра като "еманация на овластената арогантност".

Всички си даваме сметка, че този спектакъл се прави, за да удовлетворява очакванията на онези, които се радват на всички малки или големи процеси на изчегъртването на ПП ГЕРБ. В момент, в който очакваме да имаме редовно правителство, което трябва да решава проблемите на страната и на гражданите, това са зрелища. Зрелища, в които няма хляб, коментира Росен Желязков, депутат от ГЕРБ.

От ГЕРБ били готови да се срещнат и разговарят със служебния министър на културата. Изненадани са, че е дошъл да говори само пред медиите.

"Съжалявам, че г-н Минеков не дойде тук, за да му обясня, че смисълът на политиката не е унищожаването на политическия противник. Смисълът на политиката е да генерираш по-добри идеи и да събереш повече подкрепа. Унищожаването на противника е смисълът на войната", заяви заместник-председателят на партията Томислав Дончев.

Служебният министър на културата каза, че е помолил областният управител с когото ГЕРБ има подписан договор да им потърси нови офиси. От ГЕРБ отговориха ,че ще бъдат принудени да напуснат само при промени в закона за политическите партии, които рамкират наемането на помещения от политически формации. От областната управа днес не вдигаха телефоните си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кейт и Уилям показаха коледната снимка с децата
Кейт и Уилям показаха коледната снимка с децата
Обирджиите на банкомата в София били молдовци, подозират ги и за други кражби
Обирджиите на банкомата в София били молдовци, подозират ги и за други кражби