НОВИНИ

След временно спиране на валежите днес, утре отново ще вали

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 23.11.2023
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, в София - около 5 градуса, а максималните - между 7 и 12 градуса, в София - около 9.

Ще остане предимно облачно, на отделни места, главно преди обяд, със слаби валежи от дъжд. Вятърът още сутринта ще отслабне, по-късно през деня ще се ориентира от запад-югозапад.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, на места главно до обяд с валежи от дъжд. Вятърът преди обяд ще е умерен до силен от североизток, по-късно през деня ще отслабва и ще се ориентира от югозапад.

Максималните температури ще бъдат между 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 9 - 11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала, след обяд ще отслабва.

В планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. На места, главно преди обяд, ще има слаби валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен, след обяд - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

В петък със слаб, в източните райони умерен, югозападен вятър ще се пренася по-топъл въздух и максималните температури в повечето райони ще бъдат между 13 и 18 градуса. След временно намаление, след обяд облачността отново ще се увеличи и от северозапад ще започнат валежи от дъжд. През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува по-студен въздух.

В събота валежите ще продължат, ще са значителни по количество. Още преди обяд в северозападните райони, а до края на деня навсякъде в Западна и Централна България дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка, ще има условия за преспи и навявания. Температурите ще са почти без дневен ход, от 1 - 2 в Западна България до 14 - 15 градуса в крайните източни райони. През нощта срещу неделя и в Източна България дъждът ще премине в сняг.

В неделя още сутринта валежите ще спират, а облачността от запад на изток ще се разкъсва и ще намалява. Ще бъде ветровито, с умерен и силен северозападен вятър и максимални температури около нулата.

В понеделник ще преобладава слънчево време. Вятърът ще остане от запад-северозапад, но ще отслабне. Минималните температури навсякъде ще са отрицателни, а дневните в по-голямата част от страната ще са между 0 и 5 градуса.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4-дневното примирие между Израел и Хамас се отлага
4-дневното примирие между Израел и Хамас се отлага
Взрив на моста, свързващ САЩ с Канада до Ниагарския водопад, има загинали
Взрив на моста, свързващ САЩ с Канада до Ниагарския водопад, има загинали