НОВИНИ

След временно спиране през нощта отново ще завали

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 11.01.2023
Чете се за: 01:47 мин.
Времето
Слушай новината

Оправдаваха се предупрежденията за проливни валежи, особено в южните райони от страната. Внушително е количеството, измерено в Кърджали за последните 36 часа – повече от 70 литра на кв. метър.

Валежите в повечето райони от страната вече спряха, но ще остане предимно облачно. Ще духа слаб до умерен северен, по Черноморието - - източен вятър. Максималните температурите и днес ще бъдат в широки граници - от 3° до 11°.

През нощта отново ще завали, в повечето райони дъжд, в планинските райони и в планините – сняг. Ще духа умерен, по Черноморието – временно силен североизточен вятър. Минималните температури утре ще бъдат между 0° и 6°, а максималните - между 2° и 9°. Вятърът ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад, на морския бряг – от север-северозапад. Валежите постепенно ще отслабват, а до вечерта в повечето райони и ще спрат.

Облачно време ще преобладава утре и в планините, с валежи от сняг главно в часовете преди обяд.

Ще духа умерен вятър от север-североизток, който през деня по високите части ще се ориентира от северозапад.

С валежи, предимно от дъжд ще бъде и утре в много райони от Европа, по-интензивни в северозападните части от континента, където се очаква и затопляне. Ще вали и на Балканите, където застудяването ще продължи.

У нас, в близките дни, минималните температури ще се понижават, но максималните отново ще тръгнат нагоре. Ще има променлива облачност, с по-голяма вероятност за превалявания в събота, предимно от дъжд, в планините – от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинения на мъжа, стрелял по сградата на Трето районно управление в София
Повдигнаха обвинения на мъжа, стрелял по сградата на Трето районно управление в София
СДВР търси собственика на изгубени пари
СДВР търси собственика на изгубени пари