НОВИНИ

След смъртта на дете във Враца: Лекарката от Спешния екип е била с алкохол в кръвта

bnt avatar logo
от БНТ
10:14, 11.01.2023 (обновена)
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

След смъртта на тригодишно дете след тежката катастрофа край Враца се оказа, че лекарката от Спешния екип е с положителна проба за алкохол. От полицията потвърдиха, че пробата е взета с дрегер, но не уточниха промилите.

Очакват се и резултатите от аутопсията на 3-годишното дете, което ще даде яснота къде е настъпила смъртта и дали е възможно да бъде спасено от медиците, както твърдят близките на семейството. Тежко остава състоянието на майката.

"Да, взета е проба за алкохол, резултатът е положителен и с този резултат е запознат ръководството на спешния център. Подробности ще научите от спешния център", каза Красимир Василев - говорител на ОДМВР, Враца.

"Новината ни потресе. Никога не съм очаквала такова нещо от д-р Димова. Бяха уведомена, че е отказала проба, оказа се ѝ е направен дрегер, за който бяха уведомен към 10 ч, тази сутрин от ОД МВР- Враца, пробата е положителна. При така стеклата се информация ще подходя с цялата строгост на закона. Д-р Димова ще бъде уволнена", каза Д-р Галина Лещарска - директор на ЦСМП, Враца.

Трагедията става вчера малко след 19.00 часа на обходен път край Враца. Лек автомобил се е движил с над 100 километра в час. Той е самокатастрофирал. В него са пътували четирима души, сред които и детето. На място е пристигнала една линейка, която е взела детето, което вече е било с безжизнени показатели. Втора линейка е взела майката.

Дете загина в катастрофа край Враца, стигна се до напрежение пред Спешния център

Близките на пострадалото семейство отправят обвинения към медиците, тъй като, според тях, е имало забавяне в пристигането на линейките. От Спешния център във Враца казват, че линейките са пристигнали в рамките на 5 минути.

Семейството смята, че ако лекарката в първата линейка не е употребила алкохол, е можело да спасят детето.

Пред Спешния център във Враца снощи имаше много роднини на пострадалото семейство. След като разбират, че детето е починало - избива на агресия. Бащата чупи една от входните врати на Спешния център.

Вижте повече какво казаха роднините във видеото

Автор: Мирослава Георгиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гълъб Донев: Оставяме след нас разрешени кризи и убеждението за открито и прозрачно управление
Гълъб Донев: Оставяме след нас разрешени кризи и убеждението за открито и прозрачно управление
77-годишна жена от Чепеларе е в неизвестност втори ден
77-годишна жена от Чепеларе е в неизвестност втори ден