НОВИНИ

Гълъб Донев: Оставяме след нас разрешени кризи и убеждението за открито и прозрачно управление

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
10:25, 11.01.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Служебното правителство ще остави в наследство разрешени кризи, възстановени отношения с институциите, добър диалог с гражданите и убеждението, че управлението на държавата е открито и прозрачно занимание.

Това заяви премиерът Гълъб Донев в началото на заседанието на Министерски съвет.

"Ако всички говорят за третия мандат, значи е време за край на нашия мандат. Отчетът за постигнатото от нас ще направим през следващата седмица, като ще оставим в наследство на нашите приемници във властта разрешени кризи, възстановени отношения с институциите, добър диалог с гражданите и убеждението, че управлението на държавата е занимание открито и прозрачно. Социолозите често казват за нас, че никой в служебното правителство не блести особено. Това е така, защото работим в екип. В нашето правителство няма артисти, а има министри. Ние не играем на власт, а изпълняваме своите правомощия според Конституцията и законите на страната", посочи той.

Гълъб Донев призова министрите на образованието и на здравеопазването за адекватни решения във връзка с грипната епидемия.

"И докато политиците се вълнуват от третия мандат, хората са притеснени от грипните вируси. Уважаеми министри Меджидиев и Пенов - вие двамата и екипите на двете министерства бъдете в координация и съдействайте максимално на областните щабове за взимането на адекватни решения. След близо две години ковид пандемия здравната система знае как да реагира при зачестяване на острите респираторни заболявания. Боледуват най-често децата. Направете план за действие, така че хората да се чувстват спокойни, без излишна паника и истерия. Да не забравяме, че грипната вълна е събитие което ни се случва всяка година", посочи още той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
32 спасявания на Георгиев не помогнаха на шампиона Колорадо да избегне загубата от Флорида в НХЛ
32 спасявания на Георгиев не помогнаха на шампиона Колорадо да избегне загубата от Флорида в НХЛ
След смъртта на дете във Враца: Лекарката от Спешния екип е била с алкохол в кръвта
След смъртта на дете във Враца: Лекарката от Спешния екип е била с алкохол в кръвта