НОВИНИ

Следобед: Слънчево на запад, облачно с валежи на изток

bnt avatar logo
от БНТ
13:08, 12.11.2020
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

В близките часове над западната половина от страната ще преобладава слънчево време. На изток ще остане предимно облачно, на места с мъгли и ръмежи, а по Черноморието се очакват и слаби превалявания. Ще духа слаб, в източните райони - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса, в София - около 12 градуса.

И утре денят в много райони от страната ще започне с мъгли и ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са в широки граници - между 1 и 10 градуса, в София сутринта ще е около 2 градуса.

През деня над западната половина от страната, след временното намаление на облачността, тя отново ще се увеличи и ще е променлива, по-често значителна, но само на отделни места ще има слаби валежи. На изток ще остане с ниска облачност, на отделни места с мъгли и ръмежи. Ще е почти тихо, с максимални температури между 9 и 14 градуса, в София - около 12 градуса.

В планините облачността от запад ще се увеличи и ще е значителна. На места ще има и слаби валежи от дъжд. Максималните температури по най-високите върхове ще са около градус, два под нулата, а в планинските курорти - от 3 градуса на Алеко, 8-9 градуса в Боровец и Пампорово, до 11-12 градуса в Банско и Добринище. Вятърът ще е умерен, от северозапад.

И утре в източната половина от Балканите ще се задържи облачно, но мъглите вече ще са на малко места и само в отделни райони ще има слаби валежи от дъжд. Предимно слънчево ще бъде над останалата част от полуострова, с условия за слаби превалявания в Гърция.

По-значителни валежи се очакват утре на Скандинавския полуостров, както и на Британските острови, където ще бъде и много ветровито. Превалявания от дъжд ще има на Апенините. Слаб сняг ще продължи да превалява в североизточните части от Русия. В Източна Европа, която остава под влиянието на обширен антициклон, ще бъде по-често облачно и мъгливо.

У нас, в събота, над западната половина от страната облачността ще се разкъса и ще намалее, в много райони до слънчево. Над източната ще преобладава облачно време, възможни са и локални незначителни превалявания.

В неделя и понеделник ще преобладава слънчево време, а вероятността за валежи е малка. Температурите ще останат почти без промяна.

Във вторник от запад облачността ще се увеличава и по-късно през деня на места в Западна България ще превали дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВК ЦСКА преустанови тренировки заради 9 заразени с коронавирус
ВК ЦСКА преустанови тренировки заради 9 заразени с коронавирус
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Сърбия-Шотлнадия, решителен плейоф за класиране на Евро 2021
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Сърбия-Шотлнадия, решителен плейоф за класиране на Евро 2021