НОВИНИ

Словения и Австрия си поделиха точката в Лигата на нациите

Двата отбора не успяха да се победят в Любляна

Словения и Австрия си поделиха точката в Лигата на нациите
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:00, 07.09.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Националните отбори по футбол на Словения и Австрия завършиха 1:1 в мач от първия кръг в група 3 на Лига "В" на Лигата на нациите.

И двата гола в срещата, провела се на "Арена Стожице" в Любляна, паднаха през първото полувреме. Домакините от Словения откриха резултата в 16-ата минута чрез Бенямин Шешко, който се разписа от дузпа. Наказателният удар бе отсъден след намесата на системата за видеоповторения след игра с ръка на бранителя Филип Мвене.

Австрия обаче успя бързо да изравни. Това стана в 28-мата минута, когато точен бе халфът на Байерн Мюнхен Конрад Лаймер.

До края мачът не предложи особено много шансове за гол и логично равенството остана непроменено. Така след първия двубой в групата всички четири тима имат по една точка, след като по-рано през деня Казахстан и Норвегия направиха 0:0.

В група 4 начело излезе Исландия след победа с 2:0 над Черна гора. В Рейкявик точни за домакините бяха нападателят на Реал Сосиедад Ори Оскарсон в 39-ата минута и халфът на Херта Берлин Йон Дагур Торстейнсон в 58-мата.

В другата среща от групата, която се игра в Кардиф, Уелс и Турция завършиха 0:0. Гостите останаха с човек по-малко в 62-рата минута след втори жълт картон на нападателя Баръш Йълмаз, а пред врата на Мерт Гюнок се изви истинска вихрушка, но домакините така и не успяха да стигнат до гол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 500 души са евакуирани от планина в Германия заради голям горски пожар
Около 500 души са евакуирани от планина в Германия заради голям горски пожар