НОВИНИ

Служебният премиер след гласуването в НС: Вече си представях заглавията в медиите - Гълъб Донев отлетя от Министерския съвет

служебният премиер гласуването вече представях заглавията медиите гълъб донев отлетя министерския съвет
bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 14.12.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

"Вече си представях заглавията в медиите - Гълъб Донев отлетя от Министерския съвет, оставаме обаче, както стана ясно след гласуването на народните представители. Остава надеждата за съставяне на редовно правителство, излъчено от Народното събрание и подкрепено от стабилно мнозинство", заяви премиерът Гълъб Донев в началото на днешното редовно заседание на служебния кабинет.

По думите му служебното правителство продължава работата по приоритетите, обявени в началото на мандата на служебния кабинет.

"Работим с мисъл за хората, спазвайки законите на Република България. От хода на дискусията в парламента днес ясно пролича, че тази наша мисия за работа с мисъл за хората се възприема и от народните представители. Това ми дава надежда за успех в търсенето на модела за съставяне на редовно правителство", допълни Гълъб Донев.

В дневния ред на заседанието днес е предвидено обсъждане на Проект на постановление за приемане на списък на продуктите, свързани с отбраната и на списък на изделията и технологиите с двойна употреба, които подлежат на контрол при внос.

Кабинетът ще разгледа и проект на решение за приемане на Иновационна стратегия за интелигентна специализация 2021 - 2027 година, както и проекти на постановления за вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики или бюджетни програми по бюджетите на някои министерства.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес на световното първенство по футбол - 14.12.2022 г.
Днес на световното първенство по футбол - 14.12.2022 г.
Медиите в Сърбия: Инфаркт е причината за смъртта на Миодраг Йешич
Медиите в Сърбия: Инфаркт е причината за смъртта на Миодраг Йешич