НОВИНИ

Служителите от системата на МВР излизат на протест

bnt avatar logo
от БНТ
06:11, 04.07.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Служителите от системата на МВР излизат на протест с искане за по-високи заплати. Протестът ще се проведе в извънработно време днес и в четвъртък.

Исканията им са за минимум 10% увеличение на заплатите. Според синдикатите сегашните параметри на Бюджет 2023 не отчитат нуждите на сектор "Сигурност", не мотивират служителите във Вътрешното министерство и не отчитат тяхното натоварване.

Вчера финансовият министър Асен Василев беше категоричен, че допълнителни пари за МВР в този бюджет няма. От синдикатите се заканиха, ако не бъдат чути, да организират национален протест между двете четения на бюджета в парламента.

Председателят на синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов заяви в "Денят започва", че 10% по-високи възнаграждения биха стрували на бюджета 100 млн. лева. Допълни, че липсва отношение към служителите от страна на държавата.

По думите му нямат претенции към вътрешния министър. По-скоро адресат към момента е министърът на финансите, доколкото изготвянето на държавния бюджет е негова отговорност. Ако исканията на полицаите не бъдат разгледани, може да се стигне до национален протест, заяви още Валентин Попов.

Цялото интервю вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва "

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близки на загинали и пострадали в катастрофи излизат на национален протест
Близки на загинали и пострадали в катастрофи излизат на национален протест
Почти без валежи във вторник, температурите ще достигнат 35°
Почти без валежи във вторник, температурите ще достигнат 35°