НОВИНИ

Как кражба на тротинетка може да донесе сълзи от радост на 8-годишно дете от Монтана

bnt avatar logo
от БНТ
20:38, 03.07.2023
5423
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Една история за неочаквано добро. Как една кражба на тротинетка всъщност може да донесе сълзи от радост в семейството на 8-годишно дете от Монтана.

Преди няколко дни 8-годишната Невена от Монтана играе с приятели в парка. Със себе си е взела и новата си тротинетка.

Оставя я встрани близо до детския кът, където започва игра в пясъчника. Само след няколко минути разбира, че някой я е взел без тя изобщо да забележи.

Кражбата за Неви носи двойно притеснение - изрично е предупредена от майка си, че не трябва да оставя без надзор новата си придобивка.

"Детето е било разтревожено. Плакало е. Търсило си е през цялото време тротинетката- не е успяло да я намери", разказва майката на момиченцето.

В този момент я виждат възрастен мъж и жена. След като разбират за случилото се отиват до близък магазин, купуват нова тротинетка и я предават на по-големите деца, за да я занесат при още плачещата Невена.

"Детето е щастливо, аз също. Искам да благодаря на тези хора. Благодарността е много малко нещо, което мога да изразя в този момент. Това са хора за пример. Хора, които наистина трябва да се показват и да се говори за тях най-вече, защото повече обръщаме внимание на негативното и на лошото", допълва майката на Невена.

Когато разбира за случилото се веднага пита децата къде са хората, които са направили този жест, но за съжаление те вече са си тръгнали. Остава в парка заедно с детето си до 20.00 часа с надеждата то да ги познае, ако отново минат през парка.

"Аз знам, че един ден ще ги срещна и ще имам този шанс лично да им благодаря и да изразя всичките чувства, които са вътре в мен", казва още майката на момиченцето.

Албена публикува разказ за случилото се в социалните мрежи, който е достигнал до десетки хиляди хора, коментарите са стотици, но никой не се е свързал с нея и до днес. Въпреки това тя вярва, че примери като този заслужават цялото внимание на обществото ни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Капитанът на Интер стана съотборник на Кристиано Роналдо в Ал Насър
Капитанът на Интер стана съотборник на Кристиано Роналдо в Ал Насър
Ботев Враца допусна три гола и загуби от АПОЕЛ Никозия в контролна среща
Ботев Враца допусна три гола и загуби от АПОЕЛ Никозия в контролна среща