НОВИНИ

Каназирева: Областните управители се използват като преднина в предстоящите местни избори

bnt avatar logo
от БНТ
19:28, 03.07.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

"Въпросът за областните управители олицетворява това, което виждаме. Кабинет трябваше да има, това е държавническото отношение и поведение, но липсва баланс и съществува голям стремеж за властови позиции от страна на "Продължаваме промяната", а има и стремеж областните управители да се използват като една преднина в предстоящите местни избори", заяви в "Още от деня" Дани Каназирева, бивш депутат от ГЕРБ.

По думите ѝ "сглобката" между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ няма да продължи дълго, ако компромисите, стъпките назад и преодоляването на егото, се правят само от едната страна. "Защото този баланс, който е нарушен от самото начало, продължава", допълни тя.

"Всеки трябва да си дава реална самооценка на собствената си тежест, да се съобразява с доверието, което е получил", коментира Каназирева и добави, че ще имат успех тези, които обединяват, а не тези, които продължат да разделят и мразят.

По повод конституционната реформа тя изказа мнение, че "Демократична България", които са започнали този разговор без да са представили още дори проект за реформа, имат за цел да се оправдаят пред техните избиратели за съвместното си управление.

По отношение на местните избори Каназирева коментира, че слабостта на Пловдив и моделът на управление не кореспондират по никакъв начин с нейното разбиране и за скорост, и за решения, и за експертиза и тя иска най-после да се върне усещането, че в Пловдив има кмет.

"Категорично считам, че трябва да спрем да използваме конфронтацията и омразата като средства, а да вървим към консолидация и обединение в името на града ни", каза още Дани Каназирева.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Яспер Филипсен спечели третия етап на Обиколката на Франция
Яспер Филипсен спечели третия етап на Обиколката на Франция
Къде по бюджета се разминават правителството, синдикатите и работодателите?
Къде по бюджета се разминават правителството, синдикатите и работодателите?